Contact

HK20306419

Lid bij:

Member of TICA

Flag Counter 

Show

U kan ons ontmoeten op de vele shows die georganiseerd worden niet alleen in België maar ook in het buitenland.

 

  • BIV : Best In Variëteit. Deze prijs kan toegekend worden aan één van de katten van hetzelfde ras en dezelfde vachtkleur mits er minimaal 3 exemplaren aanwezig zijn.
  • SP : Speciale Prijs. Soms stelt men een beker ter beschikking voor een bepaald soort kat (b.v. voor de Beste Zwarte Pers). Afhankelijk van het oordeel van de keurmeester wordt dan deze prijs ook op het podium uitgereikt. Ook katten waarvan te weinig exemplaren aanwezig zijn om BIV te kunnen halen, maar toch zo uitzonderlijk zijn dat het zonde zou zijn ze zonder prijs naar huis te laten gaan, kunnen een Speciale Prijs toegekend krijgen.
  • VBIS : Voordracht Best In Show. (of Nom BIS = Nominatie Best In Show) Als een keurmeester alle hem toegewezen katten gekeurd heeft, begint hij aan het samenstellen van zijn lijst met voordrachten voor BIS. Uit de door hem gekeurde katten draagt hij/zij per vachtklasse - ongeacht het   ras - zijn beste exemplaren in de volgende categorieën voor : babyklasse, jeugdklasse katers 3-6, jeugdklasse poezen 3-6, jeugdklasse katers 6-9, jeugdklasse poezen 6-9, katers, poezen, kastraat katers, gesteriliseerde poezen. Deze katten krijgen in ieder geval de vermelding VBIS op hun keurrapport.
  • BIS : Best In Show. Alle katten per vachtklasse die door de keurmeesters voorgedragen zijn voor BIS worden terug opgehaald en aan de verschillende keurmeesters voorgesteld. Uit alle voordrachten kiezen de keurmeesters dan één exemplaar welke BIS wordt. De kat die BIS is geworden komt later op het podium voor een prijs en krijgt de vermelding BIS op zijn keurrapport.
  • BOB : Best Of Best. Als uiteindelijk in een vachtklasse alle BIS verkozen zijn worden deze opnieuw aan de keurmeesters voorgesteld. Hieruit wordt één exemplaar gekozen welke BOB wordt. Op het podium krijgt deze kat nog een extra prijs en de vermelding BOB komt op zijn keurrapport.